Doctorel fluturașul

Doctorel nu zboară din floare în floare ca și alți fluturași, pentru a se hrăni cu nectarul acestora. Nici nu are aripi plăpânde pe care să nu le poată atinge nimeni de frică să nu-i facă rău. Nu-l afectează nici frigul cel mare, atunci când iarna pare să-și intre în drepturi.

Doctorel e un fluturaș simpatic, prieten cu toți copiii de pe Pământ, care au nevoie de un doctor. Iar zilele acestea s-a împrietenit și cu Bulinuța – fetița care are un munte de curaj și tot atâta putere de întelegere.
    S-au întâlnit la Pedi 3 și au stabilit de comun acord ca vor rămâne prieteni, dar știți de care? Din aceea care, din cauza distanței, se văd foarte, foarte rar, dar care nu se uită niciodată și care atunci când se întâlnesc se comportă de parcă ieri au stat la povești.
E galben Doctorel, de parcă ar fi un soare ce luminează serile de noiembrie, cam întunecate. Are și niște aripi roșii, care îți iau privirile.
    La început Bulinuța a strigat că nu vrea niciun prieten, iar Doctorel a așteptat răbdător să se liniștească și apoi i-a spus:
– Bulinuțo, sunt prietenul tuturor copiilor, așa, ca Moș Crăciun. Doar că el aduce daruri, eu – alung durerea. El vine o dată în an, iar eu ori de câte ori este nevoie de mine. Vreau să te ajut.
– Așa cum fac prietenii adevărați? –  întrebă Bulinuța înlăcrimată, în timp ce se ținea de burtica ce nu o lăsa în pace.
– Da!! Anume așa, răspunse și Doctorel.
Apoi fetița îl lăsă să se așeze pe mânuța ei dreaptă. Fluturașul își înfășură aripioarele în jurul mânuței și-i promise că va rămâne alături de ea până se va face bine.
Au mers ca doi prieteni ce erau, de s-au cântărit, au făcut și un filmuleț la burtică. S-au întins ca la mare, pe șezlong, iar un alt doctor, prieten de-l fluturașului i-a masat burtica cu un fel de microfon, iar pe un ecran mare puteai admira tot ce se afla în ea. Multe raspunsuri a avut de dat doctorul, iar fetița a ieșit tare mulțumită de acolo.
Au petrecut patru zile împreuna, timp în care Bulinuța îi dădea lui Doctorel să bea apă, iar când ea dormea, el îi dădea la rândul lui, o licoare magică. În curând pe Bulinuță nu a mai durut-o burtica, putea să meargă acasă.
– Vreau să vii cu mine, Doctorel, zise ea.
– Nu pot, Bulinuțo, locul meu e aici. Mă așteaptă și alți copii. Ai uitat că sunt ca Moș Crăciun? Toți mă așteaptă.
– Atunci mergi să-i faci bine și pe prietenii mei din salonul 6. Burtica mea iți multumește!!!
Doctorel i-a zâmbit și și-a luat zborul. În salonul 6 îl așteptau doi baieței. Fluturașul și-a luat două perechi de aripi: una albastră și una verde, apoi a plecat să le alunge și lor durerea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.